Aangepaste fietsen +

Wat is het fijn dat er aangepaste fietsen zijn. Hiermee kan iedereen blijven fietsen, ook al ben je gehandicapt of invalide. Op deze pagina laten we je alle mogelijkheden zien als het om aangepaste fietsen gaat. Heb je vragen, of wil je een fiets uitproberen? Bel of kom langs in onze showroom.

Fietsen (5)

Filter op

Aangepaste fiets voor jouw situatie

Zoek je een aangepaste fiets, dan proberen wij allereerst helder te krijgen wat je écht zoekt. Want dat is niet altijd de fiets die je in eerste instantie voor ogen hebt. Zo komen veel mensen bij ons voor een tandem. Prima, die hebben we in diverse soorten. Maar gaandeweg de kennismaking komen we er vaak achter dat een duofiets veel beter past. “Nooit aan gedacht”, is dan een veelgehoorde reactie. Meer over de verschillen tussen de diverse invalide fietsen lees je hieronder.

Zelfstandig blijven fietsen

Kun je niet goed op een tweewieler fietsen, door bijvoorbeeld een verminderd evenwicht of krachtgebrek, maar wil je wel graag zelfstandig blijven fietsen? Dan zijn daar mooie oplossingen voor.

Driewielfietsen zijn in deze situaties een uitkomst. Ze zijn er in diverse soorten, zodat er altijd eentje bij jou past. Veruit de meest comfortabele (en populaire) uitvoering is de Easy Rider. Deze aangepaste (driewiel)fiets is van alle gemakken voorzien en heeft een lage zitpositie. Dat maakt het niet alleen gemakkelijk opstappen, maar zorgt ook voor een laag zwaartepunt. En dus veel stabiliteit.

Samen fietsen op een aangepaste fiets

Wanneer je nog prima kunt (mee)fietsen maar je evenwicht of kracht je in de steek laat, zijn er gelukkig allerlei mogelijkheden om toch te kunnen blijven fietsen. Veelal wordt in eerste instantie gedacht aan een tweewieltandem, zoals de Twinny. De Twinny is niet zomaar een tandem en wel degelijk een ‘aangepaste fiets’. Dit vanwege de extra ruimte tussen de berijders, het aanpasbare frame en de keuze uit voor- of achterbesturing. Meer comfort ervaar je echter op een driewieltandem (Twinny Plus). Hiermee is op- en afstappen geen enkel probleem meer.

Maar nog comfortabeler en plezieriger is een duofiets. Ook op deze aangepaste fiets zit je samen, maar dan naast elkaar. Wel zo gezellig. Maar naast het sociale aspect zijn de functionele voordelen misschien nog wel groter. Zo hoef je als berijders niet op te stappen, maar kun je simpelweg plaatsnemen op de lage, draaibare stoel. Met meer dan twee mensen fietsen? Dan koppel je eenvoudig de FunTrain duofietsaanhanger aan. Of twee. Zo kun je twee tot vier mensen extra meenemen op je rit.

Rolstoelfietsen / invalide fiets

Natuurlijk zijn er ook fietsen voor invaliden of meervoudig gehandicapten. Op een invalide fiets kun je genieten van het fietsen zonder zelf te hoeven (mee)fietsen. Zo kun je met de rolstoelfiets VeloPlus meefietsen zonder uit je rolstoel te hoeven; deze rijd je namelijk op een stabiel plateau voorop de invalide fiets. Ben je vitaal genoeg om zelf of met hulp van ‘stoel’ te veranderen? Dan is ook de O-Pair rolstoelfiets een geschikte invalide fiets voor je. Deze fiets heeft een eigen, instelbare zitting.

Aangepaste fiets kind

Uiteraard zijn er ook aangepaste fietsen voor kinderen, zoals een tandems met een zitting op kinderhoogte. Wij bieden deze fiets voor kinderen aan als tweewieler (Kivo) en driewieler (Kivo Plus).

Loophulp

Zoek je geen ondersteuning bij het fietsen maar bij het lopen? Dan is de Loophulp City een uitkomst. Deze loopfiets voor volwassenen draagt je lichaamsgewicht waardoor er geen druk wordt uitgeoefend op je enkels en knieën. Een geweldige uitvinding waarmee je weer mobiel bent. 

Van Raam fietsen

Nagenoeg al onze aangepaste fietsen, invalide fietsen en ‘gehandicapten fietsen’ zijn van het merk Van Raam. Deze Nederlandse fabrikant is een begrip als het om aangepaste fietsen gaat. Wij zijn exclusief partner van Van Raam, een titel die je niet zomaar mag voeren. Wij mogen ons exclusief partner noemen omdat wij alle modellen van Van Raam als proefmodel hebben staan en bewezen goed advies kunnen geven over Van Raam aangepaste fietsen.

Maak kennis én een proefrit op een aangepaste fiets

De aanschaf van een aangepaste fiets is niet zomaar iets, dat beseffen wij maar al te goed. Je wilt een goede fiets, tegen een goede prijs, en zeker weten dat ‘ie fijn zit er rijdt. Kom daarom eens langs in onze showroom in Drachten. Wij hebben een indoor fietsparcours waar je naar hartelust de fiets kunt uitproberen. Maak een afspraak, dan zetten wij de fiets voor je klaar. 

Bekijk onze nieuwe Productgids

In één document alle producten weergegeven. Handig en snel te bekijken. Download dus snel de brochure.

Daarom Care4More

Dankzij jarenlange ervaring in de zorg weten wij wat cliënten, bewoners en begeleiders nodig hebben. Wij staan voor:

  1. Een persoonlijke benadering
  2. Snelheid en een proactieve houding
  3. De beste producten en service
Maak kennis met ons

Vragen en antwoorden

Bekijk alle veelgestelde vragen

Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees ons privacybeleid.