Beentrainer

Bewegen en ontspannen tegelijk? Met de Praxtour beentrainer werk je vrijwel moeiteloos – voor de televisie bijvoorbeeld – aan je fitheid.

2.950,- incl. btw
Offerte aanvragen

Voordelen

 1. Fietsen vanaf je eigen stoel
 2. In hoogte verstelbare stuurunit
 3. Touchscreen voor schakelen en informatie
 4. Uitbreidbaar met PraxFit virtueel fietsen
Comfort beentrainer

De Praxtour Beentrainer maakt bewegen makkelijk

De Praxtour beentrainer maakt bewegen eenvoudig en laagdrempelig. Je schuift de beentrainer simpelweg voor je stoel, zet je voeten op de pedalen (met voetondersteuning), plaatst je handen op de verstelbare stuurunit en: trappen maar. Door zijn gewicht (25 kg) blijft de Praxtour goed op z’n plek tijdens het trappen.

Eenvoudige bediening

Het stuur bevat twee schakelbuttons om de weerstand lichter of zwaarder te maken. Op het touchscreen lees je af welke versnelling actief is, evenals informatie over de gefietste tijd en het aantal omwentelingen. Het vliegwiel met dubbele aandrijving zorgt voor een natuurlijk fietsgevoel. Nog echter wordt het fietstochtje wanneer je de Praxtour koppelt met PraxFit; de software en het bijbehorende scherm voor virtueel fietsen, hiermee fiets je door de mooiste landschappen en steden. En dat vanuit je huiskamer.

Effectief alternatief

De Praxtour beentrainer is een vereenvoudigde versie van de MOTOmed, welke trapondersteuning en trainingsprogramma’s heeft. Maar daarmee is de Praxtour in prijs wel een stuk toegankelijker. Bovendien is deze beentrainer minstens zo effectief: het apparaat laat mensen – van jong tot oud – op eenvoudige, laagdrempelige en vrijwel moeiteloze manier bewegen. Dat voorkomt stijfheid in gewrichten, helpt spieren ontspannen, vermindert spasticiteit en verbetert de bloeddoorstroming.

Fit blijven vanuit de huiskamer, de Praxtour beentrainer maakt het mogelijk.


Kenmerken

Voordelen

 1. Fietsen vanaf je eigen stoel
 2. In hoogte verstelbare stuurunit
 3. Touchscreen voor schakelen en informatie
 4. Uitbreidbaar met PraxFit virtueel fietsen

Vergelijkbare producten

PraxFit

Met de PraxFit kun je virtueel door de mooiste omgevingen en steden fietsen. Je bevestigt simpelweg de meegeleverde sensor aan de pedalen.

PraxFit 27 inch touchschreen 7

PraxFit + Beentrainer comfort

Vanaf je stoel door de mooiste landschappen en steden fietsen? De geïntegreerde combinatie van de Praxtour (beentrainer) en PraxFit (software en scherm) maakt het mogelijk.

Praxfit met comfort beentrainer

Daarom Care4More

Dankzij jarenlange ervaring in de zorg weten wij wat cliënten, bewoners en begeleiders nodig hebben. 

 1. Wij gaan voor kwaliteit en service
 2. We verbeteren continu
 3. We houden van persoonlijke benadering
 4. We staan voor langdurige relaties
 5. We zijn snel en proactief
Meer over ons

Uitgelichte samenwerkingen

Landal & Care4More

Landal Greenparks wil bezoekers in een rolstoel de mogelijkheid geven om samen met een begeleider te kunnen fietsen. Een mooi streven. Care4More maakt het mogelijk.

Op de volgende parken genieten Landal-gasten van onze VeloPlus rolstoelfiets: Stroombroek in Braamt, Landgoed 't Loo in 't Loo, Coldenhove in Eerbeek, Heihaas in Putten, Port Greve in Brouwershaven, Sluftervallei op Texel en Vennenbos in Hapert.

logo landal greenparks

MAX & Care4More

Stichting ‘Max Maakt Mogelijk’ benaderde Care4More voor een bijdrage aan een VeloPlus rolstoelfiets voor Henk uit Scheemda. Henk ging naar het ziekenhuis voor een knieoperatie, maar kwam daar lelijk ten val en liep een dwarslaesie op.

Aan deze nobele actie wilden we natuurlijk graag meewerken. Samen met omroepbaas Jan Slagter en zijn productieteam hebben we Henk’s wens in vervulling laten gaan. Een geweldige ervaring voor allemaal!

Logo Omroep Max