Van Raam fietsen

Er zijn verschillende soorten (elektrische) Van Raam fietsen. Instellingen kiezen vaak voor de duofiets Fun2Go en particulieren kiezen vaak voor de driewieler Easy Rider. Wil je een van onze Van Raam (elektrische) invalide fietsen uitproberen? Kom langs in onze showroom. We zijn premium Van Raam dealer.

Van Raam fiets, elektrische driewieler of elektrische duofiets?

Wil je een Van Raam fiets kopen? Dan proberen wij allereerst helder te krijgen wat je écht zoekt. Want dat is niet altijd de fiets die je in eerste instantie voor ogen hebt.

Zo komen veel mensen bij ons voor een tandem. Prima, die hebben we in diverse soorten. Maar gaandeweg de kennismaking komen we er vaak achter dat een duofiets veel beter past. “Nooit aan gedacht”, is dan een veelgehoorde reactie.

Meer over de verschillende mogelijkheden tussen de diverse invalide fietsen lees je hieronder.

Lage instap Balance fiets

Gaat het fietsen op een tweewieler nog prima, maar heb je moeite met op- en afstappen dan is de Balance lage instap fiets misschien een optie. Dankzij de speciale frameconstructie kun je altijd met beide voeten bij de grond, zonder van het zadel af te gaan. Daarnaast heeft deze fiets een lage instap.

Zelfstandig fietsen op een Van Raam driewieler

Kun je niet goed op een tweewieler fietsen, door bijvoorbeeld een verminderd evenwicht of krachtgebrek, maar wil je wel graag zelfstandig blijven fietsen? Dan zijn daar speciaal aangepaste fietsen voor.

Driewieler fietsen zijn in deze situaties een uitkomst. Ze zijn er in diverse soorten, zodat er altijd eentje bij jou past. Veruit de meest comfortabele (en populaire) uitvoering is de Easy Rider Compact.

Deze driewielfiets is van alle gemakken voorzien en heeft een lage zitpositie. Dat maakt het niet alleen gemakkelijk opstappen, maar zorgt ook voor een laag zwaartepunt. En dus veel stabiliteit.

Samen fietsen op een van Raam aangepaste fiets

Wanneer je nog prima kunt (mee)fietsen maar je evenwicht of kracht je in de steek laat, zijn er gelukkig allerlei mogelijkheden om toch te kunnen blijven fietsen. Veelal wordt in eerste instantie gedacht aan een tweewieltandem, zoals de Twinny.

De Twinny is niet zomaar een tandem en wel degelijk een ‘aangepaste fiets’. Dit vanwege de extra ruimte tussen de berijders, het aanpasbare frame en de keuze uit voor- of achterbesturing.

Meer comfort ervaar je echter op een Van Raam driewieltandem (Twinny Plus). Hiermee is op- en afstappen geen enkel probleem meer.

Maar nog comfortabeler en plezieriger is een Van Raam duofiets. Ook op deze aangepaste fiets zit je samen, maar dan naast elkaar. Wel zo gezellig. Maar naast het sociale aspect zijn de functionele voordelen misschien nog wel groter. Zo hoef je als berijders niet op te stappen, maar kun je simpelweg plaatsnemen op de lage, draaibare stoel.

Met meer dan twee mensen fietsen? Dan koppel je eenvoudig de FunTrain duofietsaanhanger aan. Of twee. Zo kun je twee tot vier mensen extra meenemen op je rit.

Van Raam rolstoelfietsen 

Natuurlijk zijn er ook fietsen voor invaliden of meervoudig gehandicapten. Op een invalide fiets kun je genieten van het fietsen zonder zelf te hoeven (mee)fietsen.

Zo kun je met de Van Raam rolstoelfiets VeloPlus meefietsen zonder uit je rolstoel te hoeven; deze rijd je namelijk op een stabiel plateau voorop de invalide fiets.

Ben je vitaal genoeg om zelf of met hulp van ‘stoel’ te veranderen? Dan is ook de O-Pair rolstoelfiets een geschikte speciale fiets voor je. Deze fiets heeft een eigen, instelbare zitting.

Loopfiets

Zoek je geen ondersteuning bij het fietsen maar bij het lopen? Dan is de Van Raam Loophulp City een uitkomst. Deze loopfiets voor volwassenen draagt je lichaamsgewicht waardoor er geen druk wordt uitgeoefend op je enkels en knieën. Een geweldige uitvinding waarmee je weer mobiel bent. 

Van Raam 

Nagenoeg al onze Van Raam fietsen, invalide en ‘gehandicapten fietsen’ zijn van het merk Van Raam. Deze Nederlandse fabrikant is een begrip als het om speciale fietsen gaat.

Wij zijn premium dealer van Van Raam, een titel die je niet zomaar mag voeren. Wij mogen ons premium noemen omdat wij bijna alle modellen van Van Raam als proefmodel hebben staan en bewezen goed advies kunnen geven over Van Raam aangepaste fietsen.

Maak kennis én een proefrit op een Van Raam fiets

Het kopen van een Van Raam fiets is niet zomaar iets, dat beseffen wij maar al te goed. Je wilt een goede fiets, tegen een goede prijs, en zeker weten dat ‘ie fijn zit er rijdt. 

Wij hebben een indoor fietsparcours waar je naar hartenlust de Van Raam fiets kunt uitproberen.

Maak online een afspraak, dan zetten wij de fiets voor je klaar. 

Daarom Care4More

Dankzij jarenlange ervaring in de zorg weten wij wat cliënten, bewoners en begeleiders nodig hebben. 

  1. Wij gaan voor kwaliteit en service
  2. We verbeteren continu
  3. We houden van persoonlijke benadering
  4. We staan voor langdurige relaties
  5. We zijn snel en proactief
Meer over ons

Vragen en antwoorden

Bekijk alle veelgestelde vragen