Driewieler fietsen

Een driewieler fiets is ideaal voor mensen met een verminderd evenwichtsgevoel, krachtgebrek of gewrichtsproblemen. Je kunt lekker blijven fietsen, zonder bang te hoeven zijn om te vallen. Een Van Raam driewieler fiets kopen of leasen? Wij adviseren je graag en kunnen de driewieler fiets volledig afstemmen op jouw voorkeuren. Een proefrit maken? Ook dat kan, wij hebben een indoor testparcours.

Driewielfiets biedt stabiliteit en zekerheid

Driewieler fietsen bieden een unieke combinatie van stabiliteit, comfort en mobiliteit.

Hoewel vaak geassocieerd met kinderfietsen, zijn driewielers voor volwassenen een groeiende trend, vooral onder mensen die op zoek zijn naar een alternatief voor de traditionele tweewieler vanwege evenwichtsproblemen, mobiliteitsbeperkingen of gewoon voor extra veiligheid en gemak.

Het comfort en ergonomisch ontwerp van een driewieler 

Grootste praktische voordeel van een driewielfiets is natuurlijk de stabiliteit. Met twee wielen aan de achterkant en één wiel aan de voorkant bieden driewieler fietsen een solide basis die zorgt voor een stevige en evenwichtige rit.

Dit is vooral prettig voor mensen met evenwichtsstoornissen, ouderen of mensen met beperkte mobiliteit. Bovendien zijn driewieler fietsen ontworpen voor extra comfort.

Dit zie je terug in brede, gevoerde zittingen en ergonomische sturen, waardoor lange ritten minder vermoeiend worden.

Driewieler fietsen met lage instap 

Onze driewieler fietsen hebben een lage instap, wat het gemakkelijker maakt om op en af te stappen. Daarbij kun je kiezen uit driewieler fietsen met of zonder rugleuning.

Driewieler fietsen met rugleuning:

Driewieler fietsen zonder rugleuning:

  • Maxi
  • Maxi Comfort
  • Midi

Van Raam driewieler fiets 

Zoals je ziet zijn al onze driewielfietsen van Van Raam, wij zijn al jaren trotse premium dealer. Van Raam is een gerenommeerd Nederlands merk dat gespecialiseerd is in driewielers.

Van Raam fietsen staan bekend om hun hoogwaardige, comfortabele en gebruiksvriendelijke eigenschappen, speciaal ontworpen voor mensen met verschillende mobiliteitsbehoeften.

Driewielfietsen: zoveel gebruikers zoveel opties 

Een ander voordeel van de driewieler fiets is de veelzijdigheid. Driewieler fietsen zijn verkrijgbaar in verschillende modellen, waaronder traditionele cruisers voor volwassenen, driewieler fietsen voor minder grote personen en driewielfietsen voor kinderen (niet te verwarren met kinder-driewielers).

Daarnaast zijn er nog tal van opties; van versnellingen tot trapondersteuning. Nagenoeg al onze modellen zijn uitvoerbaar als elektrische driewielfiets.

Trapondersteuning maakt een driewieler fiets geschikt voor een nog breder palet aan gebruikers, van mensen die simpelweg genieten van een ontspannen fietstocht tot degenen die een efficiënt en milieuvriendelijk vervoermiddel nodig hebben.

Elektrische driewielfietsen

Elektrische driewielfietsen zijn voorzien van een motor die kan worden geactiveerd om te helpen bij het trappen, waardoor langere afstanden gemakkelijker kunnen worden afgelegd en heuvelachtig terrein minder uitdagend wordt.

Elektrische driewielfietsen zijn bijzonder geschikt voor mensen met verminderde kracht of uithoudingsvermogen. De mate van trapondersteuning kun je eenvoudig instellen op het stuur van je elektrische driewieler fiets.

Een driewielfiets; een gevoel van vrijheid en onafhankelijkheid

Naast hun praktische voordelen, bieden driewieler fietsen – en zeker elektrische driewielfietsen - een gevoel van vrijheid en onafhankelijkheid.

Voor mensen die door fysieke beperkingen belemmerd worden in hun mobiliteit, kan een elektrische driewieler fiets een hernieuwd gevoel van zelfstandigheid betekenen.

Het stelt je in staat om zelfstandig te reizen, deel te nemen aan buitenactiviteiten en nieuwe plekken te verkennen, wat bijdraagt aan je welzijn en levenskwaliteit.

Klaar om onze driewieler fietsen te ontdekken? 

Kortom, een driewieler fiets is veel meer dan een praktisch vervoersmiddel. Met onze Van Raam driewieler fietsen bieden wij veilige, comfortabele en veelzijdige opties voor mensen van alle leeftijden en met verschillende fysieke mogelijkheden.

Met een driewieler fiets (her)ontdek je het plezier dat fietsen geeft en kun je vol vertrouwen de wereld verkennen. Weten welke driewieler fiets het beste bij jou past? En met welke opties de fiets helemaal aansluit op jouw wensen?

Wij voorzien je graag van vrijblijvend advies over onze driewieler fietsen. Maak vrijblijvend een afspraak of neem contact met ons op.