Nieuw pand Care4More met groot indoor testparcours

Het is goed te zien vanaf de Wâldwei (N31): het nieuwe pand van Care4More in Drachten. Onlangs verhuisde de dealer in aangepaste fietsen en scootmobielen naar de Pascallaan 2 op bedrijventerrein Azeven Noord in Drachten. Een splinternieuw pand met veel ruimte voor voorraad én het grootste indoor testparcours van het Noorden. “Een verademing voor onze doelgroepen.”

Care4More BV

Van de 730 m2 die het nieuwe pand telt, is ongeveer de helft ingericht als testparcours. Daarmee biedt Care4More ouderen en mensen met een beperking letterlijk alle ruimte om vertrouwd te raken met bijvoorbeeld hun driewieler fiets, lage instapfiets, duofiets, rolstoelfiets, of loopfiets.

Proefritten gewild

“Bijna elke particulier die we mogen helpen, wil een proefrit maken. Dat adviseren we ook. Het is toch even anders dan een standaard tweewieler”, zegt Harold Renkema, directeur van Care4More.

“Op ons testparcours begeleiden we mensen tijdens hun eerste ritje op een aangepaste fiets; bochtjes maken, remmen, de trapondersteuning bedienen, op- en afstappen, alles leggen we rustig uit en oefenen we samen.

Uiteindelijk is het vooral een kwestie van vertrouwd raken. De een is dat al na twee rondjes, de ander na anderhalf uur. We nemen de tijd die nodig is.”

Prikkelarme omgeving

Bij het voormalige pand aan de Morra vonden proefritten buiten plaats, op de parkeerplaats. Maar adviseur Jan Tibbesma merkte dat klanten tijdens hun eerste meters behoefte hebben aan een veilige, prikkelarme omgeving en een vlakke ondergrond.

“Dat we dat nu kunnen bieden is heel fijn. Het hoge plafond geeft het testparcours bovendien een extra ruimtelijk gevoel, alsof je buiten bent.”

Wie echt nog even in de buitenlucht wil rijden, kan dat onder begeleiding doen op de parkeerplaats of op de straten van het doorgaans rustige bedrijventerrein.

Een proefrit bij Care4More kan zowel telefonisch als online worden aangevraagd en is gratis en vrijblijvend.

Maak online een afspraak