Driewieler fiets volwassenen

Een driewieler fiets is ideaal voor mensen met een verminderd evenwichtsgevoel, krachtgebrek of gewrichtsproblemen. Lekker blijven fietsen zonder bang te hoeven zijn om te vallen.

Easy Rider 3 driewielfiets

Driewieler elektrisch

Op- en afstappen gaat zonder problemen, de driewiel fiets kan immers niet omvallen. Wij bieden driewieler fietsen aan met een extra lage zitting en zelfs met rugsteun. 

Een driewieler fiets (met trapondersteuning) kopen of leasen? Wij adviseren je graag vrijblijvend en kunnen de driewielfiets volledig afstemmen op jouw voorkeuren. Een proefrit maken? Ook dat kan, wij hebben een indoor testparcours.

Fietsen is vrijheid. Daarom wilt u zo lang mogelijk van het fietsen kunnen genieten. Gelukkig bestaan er driewieler fietsen. Daarmee blijft u mobiel en kunt u elke dag genieten van het vrijheidsgevoel dat u zo gewend bent.

Deze pagina biedt u nuttige informatie voor als u overweegt een driewieler voor volwassenen aan te schaffen. Ook als het een elektrische driewieler betreft.

5 redenen voor driewielfiets voor volwassenen

Er zijn steeds meer volwassenen die kiezen voor een driewieler fiets. En zeker niet alleen ouderen. Ook voor volwassenen met bijvoorbeeld een verminderd evenwichtsgevoel, krachtgebrek, gewrichtsprobleem of parkinson zijn driewielers een uitkomst.

En dat is niet zo gek als u weet wat de voordelen zijn ten opzichte van een tweewieler. We lopen ze stap voor stap met u bijlangs.

1. Driewieler: Lage instap en comfortabele zitting

Het gemak begint al bij het opstappen, of beter gezegd: het instappen. Driewieler fietsen hebben namelijk een hele lage instap. Uw been hoeft niet over een hoge stang maar kan laag bij de grond blijven.

Bij de Raam Easy Rider driewielfiets kunt u zelfs eerst gaan zitten - zoals op een stoel - waarna u met gemak één been naar de andere kant van de lage stang brengt. Zittend op de extra comfortabele zitting (met rugleuning) bent u klaar om weg te fietsen.

2. Driewielfiets met trapondersteuning mogelijk

Veel volwassenen kiezen voor een comfortabele elektrische driewieler met zitting. Dat wil zeggen: een driewielfiets met trapondersteuning. Deze uitvoering biedt u namelijk een aantal aantrekkelijke voordelen.

Te beginnen bij het wegrijden. Normaal gesproken kost dit enige kracht, maar dankzij de elektrische trapondersteuning niet. Met één druk op uw bedieningspaneel komt uw elektrische driewieler in beweging. Daarna kunt meetrappen op een tempo dat u prettig vindt.

Meest toegepast op de aangepaste fiets is het Silent Systeem van Van Raam. Ook bij Care4More werken wij al jaren naar tevredenheid met dit systeem. Het Silent Systeem kenmerkt zich door:

  • Eenvoudige bediening
  • Individueel instelbaar fietsgedrag
  • Krachtige elektromotor
  • Hoogwaardige en veilige accu
  • Betrouwbaarheid

In deze video ziet u een Easy Rider elektrische driewieler fiets van Van Raam in actie:

3. Achteruit fietsen met een elektrische driewiel fiets? 

Wist u dat u met een elektrische driewiel fiets gecontroleerd achteruit kunt fietsen? Handig wanneer u bijvoorbeeld de stalling wilt uitrijden, of een smalle oprit wilt verlaten zonder te hoeven keren. Achteruit fietsen doet u simpelweg door vanuit stilstand licht achteruit te trappen.

In bovenstaande video ziet u (vanaf 1:06) hoe het is om met een driewielfiets met trapondersteuning achteruit te fietsen.

4. Driewielers zijn zeer stabiel

Maar het grootste voordeel van een driewieler is natuurlijk de stabiliteit. Een driewielfiets hoeft u immers niet in balans te houden. Daardoor gaat op- en afstappen zonder moeite en kunt u stoppen en stilstaan zonder een voet aan de grond te zetten.

De parkeerrem maakt dit nog makkelijker. Ook het comfort van een driewielfiets is extreem. De zitting met rugleuning, uw houding ten opzichte van het stuur, maar ook de vering in het frame en de zitting geven zeer veel fietscomfort.

5. Het oog wil ook wat: driewielers design

Driewielers zijn in de afgelopen jaren sterk doorontwikkeld. Dat geldt ook voor de uitstraling, het design. Met de fraai vormgegeven frames, strakke lijnen en frisse kleuren hebben de kwaliteitsfietsen in de markt een sportieve uitstraling gekregen. Met een driewielfiets kunt u gezien worden vandaag de dag.   

Ons advies: ga voor kwaliteit, ga voor de Van Raam Easy Rider driewielfiets

Bij Care4More bieden we alleen driewielfietsen van A-kwaliteit aan. We hebben verschillende driewielers in het assortiment. Stuk voor stuk hele goede fietsen. Maar als klanten vragen welke de beste is, dan is die keuze voor ons niet moeilijk. Dat is de Van Raam Easy Rider.

De Easy Rider is het meest comfortabel en levensloopbestendig, mede dankzij:

  • de verstelbare zitting met rugleuning
  • de extreem gemakkelijke instap/opstap
  • optimale knie beweging
  • de vering op diverse plaatsen 
  • de vele opties van deze (elektrische) driewieler

Elektrische driewieler fiets kopen

Easy Rider driewieler fiets: vanaf € 4.000 incl. btw

Maxi driewieler fiets: vanaf € 3.200 incl. btw

Maxi Comfort driewieler fiets: vanaf € 3.600 incl. btw

Easy Sport ligfiets: vanaf € 4.200 incl. btw