Riksja fiets
Chat

Met de elektrische riksja fiets ‘Chat’ is elke rit een uitje. De Chat maakt het mogelijk om te fietsen met mensen die niet zelfstandig kunnen fietsen.

Voordelen

 1. Optimaal toezicht houden op de bijrijders
 2. Makkelijke opstap d.m.v. verstelbare voetenplaat
 3. Voldoet aan alle wettelijke (veiligheids)eisen
 4. Elk ritje is een uitje

Chat riksja fiets

‘Riksja’ is een Japans woord voor ‘op menskracht aangedreven voertuig’. Mogelijk ken je dit type fiets van televisie of vakantie in Azië, want daar worden riksja’s veel als taxi ingezet.

Riksja Chat, een ‘sociale fiets’

De electrische riksja fiets van Van Raam heet ‘Chat’. En dat is niet voor niets. Kinderen of volwassenen die met de Chat op pad gaan, zitten ontspannen in de speciaal ontworpen kuip en kunnen onderweg gezellig met elkaar praten; chatten. Dat is leuk voor jong en oud. Kinderen hoeven zich niet te vervelen tijdens de reis, en ouderen kunnen herinneringen ophalen over alles wat ze onderweg zien. Dat maakt de Chat een ‘sociale fiets’ die mensen bij elkaar brengt en misschien zelfs uit hun isolement haalt. Optioneel is een huif op de kuip.

Ontspannen, ook voor de bestuurder

De bestuurder van deze elektrische riksja fiets zit achter de kuip en heeft goed overzicht over zowel de weg als de inzittenden. Ook voor de bestuurder is een rit met de Chat een ontspannen uitje. De fiets beschikt namelijk standaard over elektrische trapondersteuning, waarmee eveneens achteruit gefietst kan worden.

Voordelig vervoer

Net zoals in Zuidoost-Azië, is de Hollandse riksja fiets een prima alternatief voor de gemotoriseerde taxi of bus. Niet alleen is deze manier van ‘personenvervoer’ gezonder, gezelliger en beter voor het milieu, ook bespaart deze de nodige kosten.

Voor particulieren, instellingen en vakantieparken

De riksja Chat van Van Raam is heel geschikt voor particulieren, maar natuurlijk ook voor zorginstellingen en vakantieparken. Oftewel voor iedereen die onder begeleiding eropuit wil.

Onderhoud van de Riksja fiets

Bij al onze producten ben je verzekerd van service aan huis. Wel zo prettig.

Voor de service en reparatie van onze aangepaste fietsen zijn er ongeveer 80 monteurs werkzaam, verspreidt over alle provincies, in Nederland. Er is er dus altijd wel eentje in je buurt.

De monteurs staan garant voor uitstekende service, onderhouds- en reparatiewerkzaamheden. Waar en wanneer je maar wilt.

Ook het onderhoud van je aangepaste fiets kunnen wij voor je regelen. Er komt dan jaarlijks een monteur langs, op locatie, om de fiets een onderhoudsbeurt te geven.

Lease de Chat Riksja fiets

Deze driewielfiets liever leasen tegen een scherpe prijs per maand? Ook dat is mogelijk. Met het leasen van één van onze fietsen leen je, voor een periode van drie jaar, een gloednieuwe fiets. Je geniet van standaard extra’s zoals verzekering, pechhulp, reparaties, service en onderhoud. 

Financier de Chat Riksja fiets

Voor elke wens is een passende fiets. Maar wat nu als u op dit moment het geld niet heeft of het even voor iets anders achter de hand wilt houden?

Daar is nu een oplossing voor. Door het handige betaalgemak van FietsFlex heeft u direct rijplezier en kunt u gespreid betalen. Daarnaast kunt u te allen tijde extra aflossen wanneer u maar wilt zonder extra kosten, wel zo flexibel.

De fiets is na aflossing uw eigendom. Bekijk de prijzen.


Kenmerken

Voordelen

 1. Optimaal toezicht houden op de bijrijders
 2. Makkelijke opstap d.m.v. verstelbare voetenplaat
 3. Voldoet aan alle wettelijke (veiligheids)eisen
 4. Elk ritje is een uitje
 5. Geen rijbewijs nodig
 6. Gemakkelijke besturing
 7. Krachtige trapondersteuning

Meegeleverd

 1. 8 versnellingen
 2. Hydraulische schijfremmen
 3. Silent Elektro HT (trapondersteuning)
 4. Heupgordel
 5. ART goedgekeurd slot en bel
 6. Automatische verlichting

Specificaties

Binnenbeenlengte80-95 cm
Lengte232 cm
Breedte111 cm
Wielmaat voor20 inch
Wielmaat achter26 inch
Remmen voorHydraulisch
Remmen achterV-Brakes
Max. gebruikersgewicht120 kg. (bestuurder)
Max. gebruikersgewicht200 kg. (totaal passagiers)

Opties

Aandrijving 

 • 8 versnellingen, hydraulische schijfremmen (standaard)

Motoren

 • Silent elektro HT (standaard)

Kleur

 • Oranje mat geel (RAL 2000)
 • Reseda mat groen (RAL 6011)
 • Mat signaal rood (RAL 3001)
 • Op aanvraag (RAL kleuren)

Houders/adapters

 • Stokhouder achter dubbel

Huif

 • Chat huif (rood)
 • Chat huif (oranje

Accessoires

 • Spiegel
 • Fietsas

Bestanden

 1. Opties Chat riksja fiets (PDF)
 2. Maatvoering Chat Riksja Fiets (PDF)
 3. Gebruiksaanwijzing Chat Riskja Fiets (PDF)
 4. CE-verklaring Chat Riksja Fiets (PDF)
 1. Lease je aangepaste fiets

  Met het leasen van de fiets leent u, voor een periode van drie jaar, een gloednieuwe fiets. U geniet van standaard extra's zoals onderhoud, verzekeringen en pechhulp onderweg.

 2. Wij geven 5 jaar garantie

  Wij geven 5 jaar garantie op het frame en de voorvork. Voor alle accessoires en overige onderdelen (uitgezonderd slijtagedelen), hanteren we een garantieperiode van 2 jaar. 

 3. Gratis 1e servicebeurt

  U krijgt een gratis 1e servicebeurt, drie maanden na aflevering. Service, reparatie en garantie werkzaamheden worden op uw eigen locatie uitgevoerd in heel Nederland.

Vergelijkbare producten

Van Raam Easy Sport

De Van Raam Easy Sport is een sportieve ligdriewielfiets. Het stuur bevindt zich op heuphoogte, wat voor minder belasting zorgt.

Easy Sport driewiel ligfiets

Scootmobielfiets Easy Go

Een fiets, een elektrische fiets en een scootmobiel in 1. Dat is de Easy Go. Een fiets die met je meebeweegt.

Scootmobielfiets Easy Go 1

Van Raam Balance

De Van Raam Balance is een lage instapfiets. Dankzij de speciale frameconstructie kun je altijd met beide voeten bij de grond, zonder van het zadel af te gaan.

Van Raam Balance lage instap fiets

e-driewieler Joiny

Blijven bewegen en actief meedoen in de samenleving. Dat is van groot belang voor iedereen in onze maatschappij. Maar wat als lopen en fietsen steeds moeilijker gaat?

Joiny e-driewieler

Daarom Care4More

Dankzij jarenlange ervaring in de zorg weten wij wat cliënten, bewoners en begeleiders nodig hebben. 

 1. Wij gaan voor kwaliteit en service
 2. We verbeteren continu
 3. We houden van persoonlijke benadering
 4. We staan voor langdurige relaties
 5. We zijn snel en proactief
Meer over ons

Vragen en antwoorden

Bekijk alle veelgestelde vragen

Uitgelichte samenwerkingen

Landal & Care4More

Landal Greenparks wil bezoekers in een rolstoel de mogelijkheid geven om samen met een begeleider te kunnen fietsen. Een mooi streven. Care4More maakt het mogelijk.

Op de volgende parken genieten Landal-gasten van onze VeloPlus rolstoelfiets: Stroombroek in Braamt, Landgoed 't Loo in 't Loo, Coldenhove in Eerbeek, Heihaas in Putten, Port Greve in Brouwershaven, Sluftervallei op Texel en Vennenbos in Hapert.

logo landal greenparks

MAX & Care4More

Stichting ‘Max Maakt Mogelijk’ benaderde Care4More voor een bijdrage aan een VeloPlus rolstoelfiets voor Henk uit Scheemda. Henk ging naar het ziekenhuis voor een knieoperatie, maar kwam daar lelijk ten val en liep een dwarslaesie op.

Aan deze nobele actie wilden we natuurlijk graag meewerken. Samen met omroepbaas Jan Slagter en zijn productieteam hebben we Henk’s wens in vervulling laten gaan. Een geweldige ervaring voor allemaal!

Logo Omroep Max
Lease vanaf € 349,- p.m.