Bakfietsen

De bakfiets (of: cargobike) is niet meer weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. Zeker de elektrische bakfiets is populair. De meeste mensen kopen een bakfiets als ‘kinderbakfiets’, want wat is er nu leuker dan gezellig toeren met al je kinderen op één bakfiets – om daarna te relaxen in het park of de speeltuin.

Elektrische bakfiets

Sinds de elektrische bakfiets op de markt is, is de populariteit van bakfietsen enorm toegenomen. Logisch natuurlijk, want bij een elektrische bakfiets speelt gewicht geen rol meer. Althans: bijna niet.

Want bij het stallen moet óók een elektrische bakfiets stevig neergezet worden. Gelukkig is de elektrische bakfiets die wij aanbieden, de CargoBike en -Trike, voorzien van een super stevige en eenvoudig te gebruiken 4-poots standaard.

Het is de beste elektrische bakfiets standaard die er is, durven wij wel te stellen. Daarmee is het gewicht van je elektrische bakfiets ook in stilstand geen enkel probleem.

Elektrische bakfiets middenmotor

Onze elektrische bakfietsen van CargoBike en CargoTrike zijn voorzien van een middenmotor van Shimano STEPS.

Het voordeel van een middenmotor, ten opzichte van een voorwielmotor, is dat de aandrijving op het achterwiel zit. Op het achterwiel heb je meer grip dan op het voorwiel waardoor je niet wegslipt.

Bovendien geeft je elektrische bakfiets middenmotor direct ondersteuning door de ingebouwde krachtsensor. Hierdoor hoef je niet eerst een trap te doen voordat de ondersteuning aangaat. Wel zo fijn op een helling of wanneer je veel gewicht aan boord hebt.

Bakfiets hond

Een waar fenomeen op de Nederlandse fietspaden is de bakfiets hond. Met zijn wapperende haren en oren overziet de bakfiets hond als een tevreden opzichter de wegen die zijn baasje inslaat met de bakfiets.

En ziet hij dat het goed is? Dan legt de (elektrische) bakfiets hond zich lekker neer om weg te dutten terwijl zijn baasje vrolijk doortrapt op zijn hondenbakfiets.

Je begrijpt intussen: ook bij hondenliefhebbers – én hun honden – is de (elektrische) bakfiets erg in trek. Een proefrit bij ons maken? Neem dan gerust jouw ‘bakfiets hond’ mee.

CargoBike

De CargoBike is een cargo bakfiets in een tweewieler en driewieler variant. De CargoBike, zoals de tweewieler wordt genoemd, is er met een short (korte) en long (lange) bak.

Beide modellen zijn er in de "Classic" en "Cruiser" variant. De CargoTrike, zoals de driewieler wordt genoemd, is er in "narrow" (bak van 85 cm breed) en in "wide" (bak van 95 cm breed). Ook de driewieler is er in "Classic'" en "Cruiser".

Bekijk ook Van Raam fietsen