Scootmobielen

Heb je één of twee scootmobielen op het oog, dan is het raadzaam om een proefrit te maken. In alle fases van jouw zoektocht naar de perfecte scootmobiel, kunnen wij je helpen. Gratis, vrijblijvend en altijd meedenkend vanuit jouw situatie. Neem gerust contact op of plan direct een gratis proefrit in.

Scootmobielen in alle soorten en maten

Scootmobielen zijn er in alle soorten, maten en prijzen. Wij staan voor kwaliteit en bieden daarom alleen de scootmobielen aan van Life & Mobility.

Het merk Life en Mobility heeft een uitgebalanceerde range scootmobielen met een goede prijs / kwaliteit verhouding.

De Presto S scootmobiel heeft het allemaal: Snelheid van 17 km/u, een hoge actieradius en een uniek veerysteem 

Wat kost een scootmobiel?

Scootmobiel prijzen lopen uiteen. De prijs van een scootmobiel hangt sterk af van je wensen, bijvoorbeeld aangaande snelheid, actieradius (bereik) en opties.

Wil je weten wat jouw scootmobiel naar keuze precies kost? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan. Je kunt ook langskomen in onze showroom.

Maak eerst wel even een afspraak, dan zorgen wij dat alle prijsinformatie verzameld is en kunnen we, indien gewenst, de scootmobiel klaarzetten voor een proefrit.  

Scootmobiel 4 wielen

Een scootmobiel met 4 wielen geeft je als bestuurder een optimaal gevoel van veiligheid. Bovendien is je scootmobiel wat koersvaster, dan wanneer je een voorwiel minder hebt.

Dit is handig voor als je lange afstanden rijdt.

Scootmobiel 3 wielen

Ten opzichte van een ‘vierwieler’ heeft een scootmobiel met 3 wielen (meestal) een kleinere draaicirkel, dat is handig voor in huis of tijdens het winkelen.

Ook zijn scootmobielen met 3 wielen vaak wat lichter en bieden ze meer beenruimte; je kunt ze immers naast het ene voorwiel kwijt.

Snelheid scootmobiel

Ja, ook voor scootmobielen geldt een maximumsnelheid:

  • Op de stoep mogen scootmobielen maximaal 6 km per uur
  • Op het (brom)fietspad binnen de bebouwde mag een scootmobiel 30 km per uur rijden. Buiten de bebouwde kom is dat 40 km per uur.
  • Op de rijbaan, behalve op auto(snel)wegen, mag je scootmobiel max. 45 km per uur.

Dit is de theorie, nu de praktijk. In de praktijk zal je scootmobiel 30 km per uur niet halen. Tenminste, niet in normale condities. Een dergelijke snelheid is ook niet aan te raden.

Nee, wil je comfortabel en veilig rijden, ga dan voor een scootmobiel die 8 tot 15 km per uur gaat. Sommige van onze scootmobielen zijn instelbaar tot 18 km per uur.

Voor je beeld: daarmee kun je met gemak een fietser bijhouden. Let wel: hiervoor moet je dus wel op het fietspad of de rijbaan rijden, op de stoep mag een scootmobiel immers maximaal 6 km per uur.

Vragen over scootmobielen?

Heb je vragen over scootmobielen? Wij staan voor je klaar. Bel ons, stuur een e-mail of plan online een proefrit in.