Scootmobielen

Een scootmobiel kopen is niet niks. Het is een flinke investering in iets dat een belangrijke functie in je leven krijgt. Om een juiste keuze te maken uit het brede aanbod scootmobielen, is het allereerst zaak informatie in te winnen. Informatie over de verschillende scootmobiel merken, modellen en vanzelfsprekend over scootmobiel prijzen. Heb je vervolgens één of twee scootmobielen op het oog, dan is het raadzaam om een proefrit te maken. In alle fases van jouw zoektocht naar de perfecte scootmobiel, kan Care4More je helpen. Gratis, vrijblijvend en altijd meedenkend vanuit jouw situatie. Neem gerust contact op of plan direct een gratis proefrit in.

Scootmobielen in alle soorten en maten 

Oriënteer je hierboven op de hoogwaardige elektrische scootmobielen die wij voeren; van kleine, inklapbare scootmobielen zoals de Vivo en de Colibri, tot krachtige exemplaren als de Solo en Presto S. Maar ook daartussen hebben we een breed assortiment scootmobielen.

Wat kost een scootmobiel? 

Scootmobiel prijzen lopen uiteen. De prijs van een scootmobiel hangt sterk af van je wensen, bijvoorbeeld aangaande snelheid, actieradius (bereik) en opties. Bij al onze scootmobielen tonen we een vanaf-prijs, deze geeft je alvast een idee van de uiteindelijke prijs. Wil je weten wat jouw scootmobiel naar keuze precies kost? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan. Je kunt ook langskomen in onze showroom. Maak eerst wel even een afspraak, dan zorgen wij dat alle prijsinformatie verzameld is en kunnen we, indien gewenst, de scootmobiel klaarzetten voor een proefrit.  

Scootmobiel merken 

Wij voeren alleen scootmobielen die aan onze kwaliteitseisen voldoen. Dit zijn voornamelijk de scootmobielen van Life & Mobility.

Scootmobiel 4 wielen 

Een scootmobiel met 4 wielen geeft je als bestuurder een optimaal gevoel van veiligheid. Bovendien is je scootmobiel wat koersvaster, dan wanneer je een voorwiel minder hebt. Dit is handig voor als je lange afstanden rijdt.

Scootmobiel 3 wielen 

Ten opzichte van een ‘vierwieler’ heeft een scootmobiel met 3 wielen (meestal) een kleinere draaicirkel, dat is handig voor in huis of tijdens het winkelen. Ook zijn scootmobielen met 3 wielen vaak wat lichter en bieden ze meer beenruimte; je kunt ze immers naast het ene voorwiel kwijt.

Snelheid scootmobiel 

Ja, ook voor scootmobielen geldt een maximumsnelheid:

  • Op de stoep mogen scootmobielen maximaal 6 km per uur
  • Op het (brom)fietspad binnen de bebouwde mag een scootmobiel 30 km per uur rijden. Buiten de bebouwde kom is dat 40 km per uur.
  • Op de rijbaan, behalve op auto(snel)wegen, mag je scootmobiel max. 45 km per uur.

Dit is de theorie, nu de praktijk. In de praktijk zal je scootmobiel 30 km per uur niet halen. Tenminste, niet in normale condities. Een dergelijke snelheid is ook niet aan te raden. Nee, wil je comfortabel en veilig rijden, ga dan voor een scootmobiel die 8 tot 15 km per uur gaat. Sommige van onze scootmobielen zijn instelbaar tot 18 km per uur. Voor je beeld: daarmee kun je met gemak een fietser bijhouden. Let wel: hiervoor moet je dus wel op het fietspad of de rijbaan rijden, op de stoep mag een scootmobiel immers maximaal 6 km per uur.

Vragen over scootmobielen? 

Heb je vragen over scootmobielen? Wij staan voor je klaar. Bel ons, stuur een e-mail, plan online een proefrit in, of kom langs in onze showroom.