Van Raam accu
(bereik 100 km)

Van Raam cube accu (25 Ah). Geschikt voor Van Raam driewielfietsen en duofietsen die vanaf 2012 zijn geproduceerd. Gratis verzending.

1.730,- incl. btw
Klik en bestel

Voordelen

 1. Gratis verzending
 2. Ca. 100 km actieradius
 3. Voor bouwjaar na 2012
 4. € 0,20 per laadsessie

Van Raam accu (zwaar)

De accu Van Raam (Heavy) is een krachtpatser van Nederlandse bodem. Maar wel een slimme krachtpatser die optimaal functioneert op de eveneens Nederlandse Van Raam fietsen.

De accu gaat normaalgesproken lang mee. Mocht er binnen 2 jaar toch een defect ontstaan bij minder dan 500 laadcycli, dan valt dit onder de garantie. 

Krachtige accu

Deze ‘Heavy accu’ heeft een zeer hoge capaciteit: 880 Wh. Nog meer power? Sommige fietsen, zoals de Fun2Go, bieden plek voor 2 Li-ion accu’s. Samen goed voor maar liefst 1760 Wh.  

Snel, geruisloos en goedkoop laden

Ondanks de power die deze accu levert, gaat het opladen vlot en geruisloos. Het efficiënte laadproces zorgt er bovendien voor dat de kosten per laadsessie laag blijven: slechts 20 eurocent ongeveer.

Weten hoe vol de accu is voordat je op stap gaat? Met een simpele druk op de knop (boven het handvat) wordt dit aangegeven door groene LED’s. Veel fietsplezier!   

Hoe laad ik de Van Raam accu op?

 1. Haal de accu van de fiets zoals hierboven beschreven en neem de accu mee naar binnen. Eventueel kan de accu ook direct in de houder worden opgeladen.
 2. Steek eerst de stekker van de lader in het stopcontact.
 3. Steek daarna de lader in de oplaadpunt van de accu. Door de magnetische stekker zal de lader direct goed aansluiten op de accu. De rode LED gaat aan. De lader is nu aan het laden.
 4. De oplaadtijd is afhankelijk van de accustatus. De oplaadtijd is circa 2 uur bij een 10,7 Ah accu en circa 4,5 uur bij een 24,8 Ah accu.
 5. Zodra de accu helemaal is opgeladen brandt de groene LED continu. Haal nu eerst de laadconnector van de accu uit de connector van de lader. 
 6. Haal daarna de stekker uit het stopcontact.
 7. Plaats de accu weer terug in de houder op de fiets zoals hierboven beschreven.

Hoe haal ik de accu uit de slede?

Ontgrendel eerst de accu door de accu sleutel in de opening te steken en deze een kwartslag naar links te draaien. Druk dan het slotje in en trek gelijktijdig me de andere hand de accu uit de houder.

Plaats de accu weer terug in de slede en vergrendel de accu door de accu sleutel in de opening te steken en deze een kwartslag naar rechts te draaien.

Waar laad ik op?

Voor optimale conditie en capaciteit van de accu, adviseren wij om de accu binnen bij kamertemperatuur op te laden.

Bovendien wordt het gebruik van de lader alleen aanbevolen als de omgevingstemperatuur tussen de 0 - 35 graden Celsius ligt.

Deep sleep mode

Wanneer de accu bijna leeg is en een week niet is gebruikt zal de accu in een "deep sleep mode" gaan. In deze mode verbruikt de accu zo min mogelijk energie waardoor de levensduur van de accu verlengd wordt. 

Wanneer de accu in de "deep sleep mode" zit, kan de accu niet gebruikt worden. Door de knop op de accu in te drukken, komt de accu uit de "deep sleep mode" en kan de accu weer gebruikt worden.

Tips voor het opladen

 • Laad je accu ook op wanneer je hem een tijdje niet hebt gebruikt. Je accu loopt langzaam leeg, ook wanneer je deze niet gebruikt. Hierdoor kan hij diepteontlading krijgen en defect raken.
 • Gebruik alleen de Van Raam accu en oplader die je hebt gekregen bij de fiets.
 • Accu’s kunnen niet goed tegen hoge of extreem lage temperaturen. Is je accu warm geworden tijdens een fietstocht? Wacht dan even met opladen tot hij is afgekoeld.

Kenmerken

Voordelen

 1. Gratis verzending
 2. Ca. 100 km actieradius
 3. Voor bouwjaar na 2012
 4. € 0,20 per laadsessie

Specificaties

Actieradiusca. 100 km
Nominale spanning36 Volt
Capaciteit (Ah)25 Ah
Capaciteit (Wh)880 Wh
Gewicht6 kg
SlaapstandJa

Vergelijkbare producten

SitGo accu (Bereik 35 km)

Originele accu voor de SitGo loopfiets voor volwassenen. Li-ion 36Volt 10.4 Ah, 374 Wh. Gratis verzending.

Sitgo accu

Van Raam accu (bereik 50 km)

Van Raam cube accu (11 Ah). Geschikt voor Van Raam driewielfietsen en duofietsen die vanaf 2012 zijn geproduceerd. Gratis verzending.

Accu-van-raam

Van Raam accu (bereik 50 km)

Originele Van Raam 13 Ah accu. Geschikt voor Balance, VeloPlus en O-Pair die vanaf 2012 zijn geproduceerd. Gratis verzending.

Accu slim van raam

Van Raam acculader

Deze accu lader heeft een Rosenberger (magnetisch) aansluiting en is geschikt voor alle Van Raam accu's vanaf 2017. Gratis verzending.

Accu lader Van Raam

Daarom Care4More

Dankzij jarenlange ervaring in de zorg weten wij wat cliënten, bewoners en begeleiders nodig hebben. 

 1. Wij gaan voor kwaliteit en service
 2. We verbeteren continu
 3. We houden van persoonlijke benadering
 4. We staan voor langdurige relaties
 5. We zijn snel en proactief
Meer over ons

Uitgelichte samenwerkingen

Landal & Care4More

Landal Greenparks wil bezoekers in een rolstoel de mogelijkheid geven om samen met een begeleider te kunnen fietsen. Een mooi streven. Care4More maakt het mogelijk.

Op de volgende parken genieten Landal-gasten van onze VeloPlus rolstoelfiets: Stroombroek in Braamt, Landgoed 't Loo in 't Loo, Coldenhove in Eerbeek, Heihaas in Putten, Port Greve in Brouwershaven, Sluftervallei op Texel en Vennenbos in Hapert.

logo landal greenparks

MAX & Care4More

Stichting ‘Max Maakt Mogelijk’ benaderde Care4More voor een bijdrage aan een VeloPlus rolstoelfiets voor Henk uit Scheemda. Henk ging naar het ziekenhuis voor een knieoperatie, maar kwam daar lelijk ten val en liep een dwarslaesie op.

Aan deze nobele actie wilden we natuurlijk graag meewerken. Samen met omroepbaas Jan Slagter en zijn productieteam hebben we Henk’s wens in vervulling laten gaan. Een geweldige ervaring voor allemaal!

Logo Omroep Max