Qbi beweegstimulator

De Qbi is ontworpen om mensen op een laagdrempelige en speelse wijze uit te dagen om te bewegen. Met succes.

Voordelen

 1. Het fysieke element
 2. Mobiel
 3. Breed inzetbaar
 4. Complete workout

Omschrijving

Qineto Qbi bewegingsstimulator

De Qbi daagt op speelse wijze uit om te bewegen. Met de Qbi kun je namelijk een balletje ‘besturen’ door je lichaam te bewegen. Daarbij raak je de bal niet aan! Dit is fascinerend, erg leuk en een stimulans om tot bewegen.

Qbi breed ingezet

De bal kan bestuurd worden met het hoofd, de romp, handen, heupen, armen of benen. Daarmee wordt een onbeperkt aantal beweegoefeningen en spelvormen mogelijk. Die veelzijdigheid is een van de redenen waarom de Qbi breed wordt ingezet in de zorg.

Niet alleen fysiotherapeuten en revalidatietherapeuten gebruiken de Qbi, ook bij cognitieve beweegtherapie en bij groepsactiviteiten is de ‘robotbal’ populair. Zo wordt de Qbi veel (in groepsverband) ingezet in de gehandicapten- en ouderenzorg. 

Plug & Play

De Qbi bestaat uit een verrijdbaar bedieningspaneel (+ bekabeling), 2 robotballen en een houten speelveldkader. Het is plug & play: met een druk op de knop kan een spel worden gestart.

Simpel bedieningspaneel

Het bedieningspaneel is visueel en erg simpel, en daarmee begrijpelijk voor bijna iedereen. Met grote knoppen kies je het aantal personen (1 of 2) waarmee je wilt bewegen, het lichaamsdeel dat de bal gaat besturen en de moeilijkheidsgraad. Zodra de deelnemer het gekozen lichaamsdeel beweegt, gaat de bal rollen. De bewegingen bepalen vervolgens de richting van de bal.

Meer bewegen, beter concentreren

Het is fascinerend om een bal te besturen door je lichaam te bewegen. Maar bovenal is het leuk en gezond. Het spelelement zorgt ervoor dat gebruikers van de Qineto Qbi meer en intensiever bewegen en zich beter (leren) concentreren. 

Effecten van de Qbi

“Het is niet alleen het motorische, maar ook het cognitieve dat uitdaagt”, vertelt een ervaringsdeskundige en gepensioneerd fysiotherapeut in de video op deze pagina. Hieronder lees je meer effecten van de Qbi:

 • De Qbi verbetert het algemene welzijn van de (jongere en oudere) cliënt, zowel psychisch, cognitief als lichamelijk.
 • De Qineto Qbi daagt uit om aan de slag te gaan met lichaamsoefeningen die stabiliteit en evenwicht verbeteren. Resultaat is minder valgevaar en valangst.
 • De Qbi zorgt ervoor dat cliënten zich meer inspannen, beter concentreren op de oefening en hun grenzen verleggen.
 • Cliënten gebruiken onbewust spieren die ze normaal niet zouden gebruiken. Zelfs spieren die zijn aangedaan door hersenletsel.
 • Regelmatig gebruik verbetert het vertrouwen in eigen lichaam. Resultaat is minder bewegingsangst.
 • Het spelelement motiveert om meer te bewegen en het bewegen langer vol te houden.
 • Pijn in ledematen verdwijnt tijdens het bewegen met Qbi; het spelelement zorgt voor afleiding.
 • Het spelelement zorgt voor beleving, plezier en sociale interactie bij zowel de zorgprofessional als bij cliënten. Dit vermeerdert ook de zin om mee te doen met andere activiteiten. 

Kenmerken

Voordelen

 1. Het fysieke element
 2. Mobiel
 3. Breed inzetbaar
 4. Complete workout
 5. Verbindt mensen
 6. Eenvoudig te bedienen

Meegeleverd

 1. 1 Qbi
 2. 2 Robotballen
 3. Verrijdbare standaard
 4. Houten speelveldkader
 5. Servicecontract van 1 jaar
 6. Installatie en uitleg op locatie

Opties

 • Qbi-koffer (stevige koffer met kliksluiting voor vervoer en opslag)  € 700,-
 • Tas voor houten kader (stevige tas voor vervoer van houten kader) € 175,-
 • Verrijdbare standaard € 1.175,-
 • Houten kader (14-delig werkveld) € 925,-
 • Eén los hoek-kaderdeel € 75,-
 • Eén los normaal-kaderdeel € 70,-
 • 1 bal met lader € 400,-
 • 2 ballen met lader € 750,-

Vergelijkbare producten

De BeleefTV

De BeleefTV is een interactief tafelscherm dat erg geschikt is voor ouderen en mensen met een beperking. Op een speelse manier stimuleert de beleeftafel beweging en sociale interactie. Maar bovenal is de BeleefTV een bron van plezier. Probeer hem gratis uit.

De BeleefTV

Het Mollenspel

Bewegen op hoge leeftijd? Het Mollenspel maakt het mogelijk, gemakkelijk en vooral leuk. Het spel stimuleert bewegen en daarmee het trainen van voeten en benen. En dat vermindert de kans op vallen.

Mollenspel 1

Daarom Care4More

Dankzij jarenlange ervaring in de zorg weten wij wat cliënten, bewoners en begeleiders nodig hebben. Wij staan voor:

 1. Een persoonlijke benadering
 2. Snelheid en een proactieve houding
 3. De beste producten en service
Maak kennis met ons

Vragen en antwoorden

Bekijk alle veelgestelde vragen

Uitgelichte samenwerkingen

Landal Greenparks

Landal & Care4More

Landal Greenparks wil bezoekers in een rolstoel de mogelijkheid geven om samen met een begeleider te kunnen fietsen. Een mooi streven. Care4More maakt het mogelijk.

Op de volgende parken genieten Landal-gasten van onze VeloPlus rolstoelfiets: Stroombroek in Braamt, Landgoed 't Loo in 't Loo, Coldenhove in Eerbeek, Heihaas in Putten, Port Greve in Brouwershaven, Sluftervallei op Texel en Vennenbos in Hapert.

Omroep MAX

MAX & Care4More

Stichting ‘Max Maakt Mogelijk’ benaderde Care4More voor een bijdrage aan een VeloPlus rolstoelfiets voor Henk uit Scheemda. Henk ging naar het ziekenhuis voor een knieoperatie, maar kwam daar lelijk ten val en liep een dwarslaesie op.

Aan deze nobele actie wilden we natuurlijk graag meewerken. Samen met omroepbaas Jan Slagter en zijn productieteam hebben we Henk’s wens in vervulling laten gaan. Een geweldige ervaring voor allemaal!

Op voorraad  

Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees ons privacybeleid.