Vering op Easy Rider

De Easy Rider beschikt over een geveerd frame voor optimaal rijcomfort. De Easy Rider driewieler heeft een standaard veer van 750 LBS, geschikt voor een lichaamsgewicht tussen de 80 en 110 kg. Maar wat doet zo’n vering precies? En wat als je een ander lichaamsgewicht hebt?

Vering Easy Rider driewieler

De 3 wieler Easy Rider beschikt standaard over een vering op de achterbrug. Op hobbelige of onverharde wegen is een geveerde fiets een stuk comfortabeler dan een ongeveerde fiets en daarmee kan er makkelijker over drempels en oneven wegdek gefietst worden. De vering werkt als een soort ‘schokdemper’ en vangt schokken en trillingen op die je anders opvangt met je lichaam.
 
Voor een optimale prestatie van de vering is het van belang de juiste veer bij jouw lichaamsgewicht te kiezen. Van Raam biedt de mogelijkheid voor verschillende veringen op de Easy Rider, dit geldt voor zowel de Easy Rider met framemaat Medium (standaard) als Large. 

Standaard veer – 750 LBS (80 - 110 kg.)

Heb je een lichaamsgewicht tussen de 80 en 110 kg? Dan voldoet de standaard veer, een 750 LBS veer.

Lichtere veer – 550 LBS (<80 kg.)

Bij een lichaamsgewicht onder de 80 kg raden wij je een lichtere veer aan, de 550 LBS veer. Hiermee ervaart een persoon met een lager lichaamsgewicht meer vering tijdens het fietsen. Een persoon met een hoger lichaamsgewicht zal bij deze veer teveel heen en weer veren. De lichtere veer ziet er hetzelfde uit als de standaard veer, maar met andere belettering.

Zwaardere veer – 1000 LBS (110 - 140 kg.)

Heb je een lichaamsgewicht tussen de 110 en 140 kg? Dan wordt de 1000 LBS veer aanbevolen. Een zwaardere veer wordt aanbevolen bij een persoon met een hoger lichaamsgewicht voor een goede vering tijdens het fietsen op de 3 wieler. Personen met een lichter gewicht zullen met deze veer weinig vering ervaren tijdens het fietsen. De zwaardere veer ziet er hetzelfde uit als de standaard veer en de lichtere veer, maar met andere belettering.

Lichaamsgewicht boven de 140 kg

Bij een lichaamsgewicht boven de 140 kg raden wij je een Easy Rider 2 aan met versterkt frame. Met deze uitvoering is het mogelijk om het frame te versterken en is het frame geschikt voor een lichaamsgewicht tot maximaal 180 kg. Een Easy Rider 3 met versterkt frame is op dit moment nog niet beschikbaar.

Vering Easy Rider