Hoe laad je een Van Raam accu?

Een aangepaste fiets met trapondersteuning moet regelmatig worden opgeladen. Maar wat is goed voor de accu? Moet een aangepaste elektrische fiets van Van Raam altijd aan de lader of pas wanneer de accu bijna leeg is? Daar geven we je in dit artikel een antwoord op!

Van Raam accu laden

Wanneer moet de accu aan de lader?

Je kunt je elektrische fiets tussendoor opladen. Je hoeft niet te wachten met opladen tot de accu bijna leeg is. Wel is het belangrijk dat je een accu die leeg is zo snel mogelijk weer oplaadt.

De accu is opgeladen en nu?

Wanner de accu helemaal is opgeladen hoef je de oplader niet per se van de accu af te halen. Je elektrische fiets kan altijd altijd aan de lader blijven. De opladers van Van Raam zijn zo gemaakt dat deze uitschakelen op het moment dat de accu vol is. ben je van plan om de accu niet te gebruiken? Zorg dan dat je de accu bewaart op een droge en koel plek.

Hoe laad je een Van Raam accu op?

Van Raam heeft twee verschillende accu's De accu cube en de accu slim. Deze twee accu's bevestig je elk op een andere manier. In de onderstaande video's wordt getoond hoe je de verschillende accu's moet laden.

Van Raam accu cube

Van Raam accu slim

Hoe haal ik de accu uit de slede?

Ontgrendel eerst de accu door de accu sleutel in de opening te steken en deze een kwartslag naar links te draaien. Druk dan het slotje in en trek gelijktijdig me de andere hand de accu uit de houder. Plaats de accu weer terug in de slede en vergrendel de accu door de accu sleutel in de opening te steken en deze een kwartslag naar rechts te draaien.

Waar laad ik op?

Voor optimale conditie en capaciteit van de accu, adviseren wij om de accu binnen bij kamertemperatuur op te laden. Bovendien wordt het gebruik van de lader alleen aanbevolen als de omgevingstemperatuur tussen de 0 - 35 graden Celsius ligt.

Deep sleep mode

Wanneer de accu bijna leeg is en een week niet is gebruikt zal de accu in een "deep sleep mode" gaan. In deze mode verbruikt de accu zo min mogelijk energie waardoor de levensduur van de accu verlengd wordt. Wanneer de accu in de "deep sleep mode" zit, kan de accu niet gebruikt worden. Door de knop op de accu in te drukken, komt de accu uit de "deep sleep mode" en kan de accu weer gebruikt worden.

Tips voor het opladen van je accu

  • Laad je accu ook op wanneer je hem een tijdje niet hebt gebruikt. Je accu loopt langzaam leeg, ook wanneer je deze niet gebruikt. Hierdoor kan hij diepteontlading krijgen en defect raken.
  • Gebruik alleen de Van Raam accu en oplader die je hebt gekregen bij de fiets.
  • Accu’s kunnen niet goed tegen hoge of extreem lage temperaturen. Is je accu warm geworden tijdens een fietstocht? Wacht dan even met opladen tot hij is afgekoeld.