Hoe laad je een Van Raam accu?

Een aangepaste fiets met trapondersteuning moet regelmatig worden opgeladen. Maar wat is goed voor de accu? Moet een aangepaste elektrische fiets van Van Raam altijd aan de lader of pas wanneer de accu bijna leeg is? Daar geven we je in dit artikel een antwoord op!

Van Raam accu laden

Wanneer moet de accu aan de lader?

Je kunt je elektrische fiets tussendoor opladen. Je hoeft niet te wachten met opladen tot de accu bijna leeg is. Wel is het belangrijk dat je een accu die leeg is zo snel mogelijk weer oplaadt.

De accu is opgeladen en nu?

Wanner de accu helemaal is opgeladen hoef je de oplader niet per se van de accu af te halen. Je elektrische fiets kan altijd altijd aan de lader blijven. De opladers van Van Raam zijn zo gemaakt dat deze uitschakelen op het moment dat de accu vol is. ben je van plan om de accu niet te gebruiken? Zorg dan dat je de accu bewaart op een droge en koel plek.

Hoe laad je een Van Raam accu op?

Van Raam heeft twee verschillende accu's De accu cube en de accu slim. Deze twee accu's bevestig je elk op een andere manier. In de onderstaande video's wordt getoond hoe je de verschillende accu's moet laden.

Van Raam accu cube

Van Raam accu slim

Tips voor het opladen van je accu

  • Laad je accu ook op wanneer je hem een tijdje niet hebt gebruikt. Je accu loopt langzaam leeg, ook wanneer je deze niet gebruikt. Hierdoor kan hij diepteontlading krijgen en defect raken.

  • Gebruik alleen de Van Raam accu en oplader die je hebt gekregen bij de fiets.

  • Accu’s kunnen niet goed tegen hoge of extreem lage temperaturen. Is je accu warm geworden tijdens een fietstocht? Wacht dan even met opladen tot hij is afgekoeld.