Tussenscherm voor duofiets (i.v.m. Corona)

DEZE OPTIE IS NIET MEER NODIG. De Fun2Go duofiets is bedoeld voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen.Totdat corona hier abrupt een einde aan maakte. Want hoe kan je 1,5 meter afstand houden als je met twee personen naast elkaar fietst?

Tussenscherm duofiets

Fysieke barrière tussen bestuurder en bijrijder

Afstand houden wordt lastig, daarom heeft Van Raam bedacht een fysieke barrière te maken tussen de bestuurder en de bijrijder. Door middel van het tussenscherm kunnen mensen weer samen een ritje maken op de Fun2Go duofiets, zonder daarbij (mogelijk) de ander te besmetten.

Van Raam heeft als doel iedereen weer te laten fietsen, of het nou een fysieke beperking is of dat het fietsen wordt beperkt door invloeden van buitenaf. Door een tussenscherm te ontwikkelen kunnen gebruikers van de Fun2Go duofiets tijdens de coronatijd toch weer op pad om samen te genieten van een fietstochtje.

Veilig blijven fietsen

Het tussenscherm is gemaakt van polyurethaan folie en volledig doorzichtig. Het scherm is daarom niet alleen veiliger wat betreft de coronamaatregelen, maar ook veilig doordat er geen zicht wordt ontnomen aan de bestuurder.

De bestuurder en bijrijder kunnen de omgeving en elkaar nog steeds goed zien en ‘gewoon’ een praatje maken met elkaar. Het tussenscherm vormt ook geen belemmering voor de optionele draaibare stoel op de duofiets.

Sterk, flexibel en makkelijk te reinigen

Polyurethaan folie is een dun, maar sterk plasticmateriaal. Het weegt bijna niks en is dus veel minder zwaar dan (plexi)glas, waardoor het ook makkelijker te monteren is op de fiets.

Daarnaast is de folie zeer flexibel, waardoor het een hoge scheurweerstand heeft. Hierdoor bezeer je je ook niet. Polyurethaan folie is makkelijk te reinigen. Met water, zeep en eventueel schermreiniger kun je het oppervlak gemakkelijk schoonmaken.

Tussenscherm bevestigen en verwijderen op de Fun2Go

Het tussenscherm is gemakkelijk te bevestigen en te verwijderen op de Fun2Go. Het scherm is voorgemonteerd, evenals de montageblokken welke op de fiets komen. Alle onderdelen worden geleverd in een doos, samen met een handleiding.

De montageblokken (voor en achter) kunnen zelf op de fiets gemonteerd worden. Door de blokken op de juiste afstand te monteren, is het scherm ook gemakkelijk op spanning te brengen. Met de snelspanners welke op de montageblokken zitten kan het scherm eenvoudig los- en vastgemaakt worden.

Het monteren van de blokken van het gehele scherm op de fiets zal maximaal een half uur bedragen. Als de blokken geplaatst zijn haal je in een minuut het scherm eraf en plaatst je het er weer op. Met directe familie uit hetzelfde huishouden kun je dus eventueel ook snel zonder scherm fietsen.

Tussenscherm in gebruik door dagbesteding ouderen

Thuisbij Uitgeest heeft een eerste exemplaar van het tussenscherm ontvangen en er al een aantal ritjes mee gemaakt op de Fun2Go. Zij vonden het heerlijk om weer een veilige high five te kunnen geven tijdens het fietsen.

Verkrijgbaar bij Care4More

Het tussenscherm voor de Fun2Go is te bestellen bij Care4More zolang de voorraad strekt. De verkoopprijs is € 325,- exclusief BTW, artikelnummer 352-6200. Het scherm kan op alle Fun2Go duofietsen gemonteerd worden, ook op de oudere modellen.