4 aandachtspunten bij de aanschaf van een scootmobiel

Voordat je een scootmobiel gaat aanschaffen is het belangrijk om over 4 punten na te denken.

Scootmobiel Presto S 7

1. Welke afstanden wil ik gaan afleggen met de scootmobiel?

Gaat u naar de winkel in de buurt, of wilt u wat verder gaan touren? Afhankelijk van de uitvoering scootmobiel en het type accu’s dat gebruikt wordt kunnen er afstanden afgelegd worden vanaf 15 km tot 45+ km.

2. Welke snelheid wil ik?

De snelheden van de scootmobielen zijn 8 km/u, 12 km/u, 15 km/u of 18 km/u. Als u langere afstanden wilt afleggen met uw scootmobiel is een hogere snelheid vaak ook gewenst omdat u anders lang onder weg bent. Als u 15 km wil afleggen met de langzaamste scootmobtiel (8 km/u) dan kost dit minimaal 1 uur en 52 minuten, maar als u dat doet met de snelste scootmobiel (18 km/u) kost dit minimaal 50 minuten.

3. Hoe vaak ga ik de scootmobiel gebruiken?

Dagelijks, wekelijks of juist alleen op vakantie? Als u de scootmobiel dagelijks gebruikt is het handig om deze gebruiksklaar te hebben staan en ligt het meer voor de hand dat u voor een scootmobiel kiest die vast is, niet opvouwbaar. Gaat het om een scootmobiel die u alleen tijdens vakanties of een dagje uit gebruikt, dan is het wellicht handig dat deze opvouwbaar is en compact is om op te bergen. 

4. Wat wil ik meenemen?

Bijvoorbeeld een rollator of boodschappen?

Ga naar overzicht scootmobielen