6 Tips voor fietsen tijdens warm weer

Fietsen in de zomer is een fijne manier om te genieten van het weer en tegelijkertijd fit te blijven. Het is het ideale seizoen om lange fietstochten te maken en nieuwe plekken te ontdekken. Fietsen in de zomer betekent ook vaak dat je te maken krijgt met hoge temperaturen. Onderstaand geven we je een aantal tips om je fietstocht comfortabel en veilig te houden tijdens warm weer.

Van Raam Fietsen

1. Draag een zonnebril

Je raakt dan niet verblind door het felle zonlicht. Daarnaast zorgt een zonnebril ervoor je ogen minder snel vermoeid raken, omdat ze niet de hele tijd in het felle licht hoeven te kijken.

2. Neem af en toe een pauze

Pak dit moment om even uit te rusten in de schaduw en wat te drinken. Luister hierbij goed naar je lichaam.

3. Draag lichte, ademende kleding

om oververhitting te voorkomen. Wil je extra beschermd de zon in gaan dan kun je zelfs kiezen voor UV-werende kleding.

4. Drink voldoende water

om gehydrateerd te blijven tijdens je rit. Tijdens het fietsen bij war weer gat je namelijk meer zweten. Neem daarom een fles water mee als je gaat fietsen.

5. Gebruik zonnebrand creme 

om je huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen. Dit vermindert de kans op het krijgen van huidkanker en zorgt ervoor dat je niet verbrandt.

6. Vermijd de heetste uren van de dag

Probeer hiervoor je ritten in de vroege ochtend of late namiddag te plannen. Midden op de dag is de temperatuur vaak het hoogst.

Aangepaste fietsen voor een proefrit in de zomer

Voor mensen die extra ondersteuning nodig hebben biedt Care4More een breed assortiment aan aangepaste fietsen. Deze fietsen zijn speciaal ontworpen om het fietsen toegankelijker en mogelijk te maken voor iedereen. Care4More levert o.a.

Driewieler fietsen

Duofietsen

Rolstoelfietsen

Tandems