Tussenscherm voor duofiets

De Fun2Go duofiets is bedoeld voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen.Totdat corona hier abrupt een einde aan maakte. Want hoe kan je 1,5 meter afstand houden als je met twee personen naast elkaar fietst?

460,00 incl. btw
Klik en bestel

Voordelen

 1. Demontabel
 2. Dunne polyurethaan folie
 3. Makkelijk te reinigen

Omschrijving

Fysieke barrière tussen bestuurder en bijrijder

Afstand houden wordt lastig, daarom heeft Van Raam bedacht een fysieke barrière te maken tussen de bestuurder en de bijrijder. Door middel van het tussenscherm kunnen mensen weer samen een ritje maken op de Fun2Go duofiets, zonder daarbij (mogelijk) de ander te besmetten.

Van Raam heeft als doel iedereen weer te laten fietsen, of het nou een fysieke beperking is of dat het fietsen wordt beperkt door invloeden van buitenaf. Door een tussenscherm te ontwikkelen kunnen gebruikers van de Fun2Go duofiets tijdens de coronatijd toch weer op pad om samen te genieten van een fietstochtje.

Veilig blijven fietsen

Het tussenscherm is gemaakt van polyurethaan folie en volledig doorzichtig. Het scherm is daarom niet alleen veiliger wat betreft de coronamaatregelen, maar ook veilig doordat er geen zicht wordt ontnomen aan de bestuurder.

De bestuurder en bijrijder kunnen de omgeving en elkaar nog steeds goed zien en ‘gewoon’ een praatje maken met elkaar. Het tussenscherm vormt ook geen belemmering voor de optionele draaibare stoel op de duofiets.

Sterk, flexibel en makkelijk te reinigen

Polyurethaan folie is een dun, maar sterk plasticmateriaal. Het weegt bijna niks en is dus veel minder zwaar dan (plexi)glas, waardoor het ook makkelijker te monteren is op de fiets.

Daarnaast is de folie zeer flexibel, waardoor het een hoge scheurweerstand heeft. Hierdoor bezeer je je ook niet. Polyurethaan folie is makkelijk te reinigen. Met water, zeep en eventueel schermreiniger kun je het oppervlak gemakkelijk schoonmaken.

Tussenscherm bevestigen en verwijderen op de Fun2Go

Het tussenscherm is gemakkelijk te bevestigen en te verwijderen op de Fun2Go. Het scherm is voorgemonteerd, evenals de montageblokken welke op de fiets komen. Alle onderdelen worden geleverd in een doos, samen met een handleiding.

De montageblokken (voor en achter) kunnen zelf op de fiets gemonteerd worden. Door de blokken op de juiste afstand te monteren, is het scherm ook gemakkelijk op spanning te brengen. Met de snelspanners welke op de montageblokken zitten kan het scherm eenvoudig los- en vastgemaakt worden.

Het monteren van de blokken van het gehele scherm op de fiets zal maximaal een half uur bedragen. Als de blokken geplaatst zijn haal je in een minuut het scherm eraf en plaatst je het er weer op. Met directe familie uit hetzelfde huishouden kun je dus eventueel ook snel zonder scherm fietsen.

Video tussenscherm plaatsen op Fun2Go duofiets

In de video zie je hoe je het tussenscherm gemakkelijk kunt vastmaken aan de fiets door middel van de gemonteerde montageblokken. Met de snelspanners is het scherm ook weer makkelijk te verwijderen.


Kenmerken

Voordelen

 1. Demontabel
 2. Dunne polyurethaan folie
 3. Makkelijk te reinigen

Bestanden

 1. Montagetekening tussenscherm duofiets (PDF)

Vergelijkbare producten

Zitkussen (5cm)

Dit zitkussen zorgt voor extra zitcomfort op de Fun2Go duofiets. Het kussen is maar liefst 5 centimeter dik waarmee zelfs de gevoeligste derrière opgewassen is tegen een flinke fietstocht. Prijs incl. verzendkosten.

Zitkussen Fun2Go duofiets

Rugkussen (5 cm)

Dit rugkussen zorgt voor extra rugcomfort op de Fun2Go duofiets. Het kussen is maar liefst 5 centimeter dik waarmee zelfs de gevoeligste rug opgewassen is tegen een flinke fietstocht. Prijs incl. verzendkosten.

Rugkussen duofiets 5 cm

Voetenbakje (maat 22 t/m 36)

Nooit meer voeten die van het pedaal afschieten dankzij dit voetenbakje. Het is ontwikkeld door dezelfde fabrikant als onze fietsen (Van Raam) en dus volledig afgestemd op de pedalen van deze fietsen. Genoemde prijs is per stuk! Gratis verzending.

Voetenbakjes

Daarom Care4More

Dankzij jarenlange ervaring in de zorg weten wij wat cliënten, bewoners en begeleiders nodig hebben. 

 1. Wij gaan voor kwaliteit en service
 2. We verbeteren continu
 3. We houden van persoonlijke benadering
 4. We staan voor langdurige relaties
 5. We zijn snel en proactief
Meer over ons

Uitgelichte samenwerkingen

Landal Greenparks

Landal & Care4More

Landal Greenparks wil bezoekers in een rolstoel de mogelijkheid geven om samen met een begeleider te kunnen fietsen. Een mooi streven. Care4More maakt het mogelijk.

Op de volgende parken genieten Landal-gasten van onze VeloPlus rolstoelfiets: Stroombroek in Braamt, Landgoed 't Loo in 't Loo, Coldenhove in Eerbeek, Heihaas in Putten, Port Greve in Brouwershaven, Sluftervallei op Texel en Vennenbos in Hapert.

logo landal greenparks

Omroep MAX

MAX & Care4More

Stichting ‘Max Maakt Mogelijk’ benaderde Care4More voor een bijdrage aan een VeloPlus rolstoelfiets voor Henk uit Scheemda. Henk ging naar het ziekenhuis voor een knieoperatie, maar kwam daar lelijk ten val en liep een dwarslaesie op.

Aan deze nobele actie wilden we natuurlijk graag meewerken. Samen met omroepbaas Jan Slagter en zijn productieteam hebben we Henk’s wens in vervulling laten gaan. Een geweldige ervaring voor allemaal!

Logo Omroep Max