Kinemoto Professional Spel

Met de Kinemoto ben je onderdeel van een virtuele omgeving. Je ziet jezelf op het meegeleverde scherm en hebt invloed op de elementen in beeld. Dit is leuk en zet aan tot bewegen. De Kinemoto is populair onder mensen met een verstandelijke beperking.

Voordelen

 1. Maakt bewegen leuk
 2. Helpt bij klachten en blessures
 3. Maakt cliënten cognitief fitter
 4. Bevordert sociaal contact

Omschrijving

De Kinemoto maakt bewegen leuk

De Kinemoto bestaat uit een LED touchscreen, 3D camera, krachtige computer, elektrische vloerlift en verschillende beweegspellen. De gebruiker ziet zichzelf in beeld en is onderdeel van een beweegspel. De virtuele, interactieve omgeving stimuleert om te (blijven) bewegen. Vooral bij mensen met een verstandelijke beperking is de Kinemoto een groot succes.

Ervaringen met de Kinemoto

Beweegcoach Angela:

“Wij gebruiken de Kinemoto om cliënten op een hele ontspannen en rustige manier te laten bewegen. Cliënten die nog nooit uit zichzelf hebben bewogen, beginnen nu spontaan. Er is zelfs een cliënt die er steeds om vraagt! Het is een heel mooi middel om in beweging te komen.” Meer over Angela’s ervaring zie je in de video.

Fysiotherapeut Chris:

In dezelfde video vertelt fysiotherapeut Chris over het gebruik van de Kinemoto door een verstandelijk beperkte cliënt met last van haar heupen: “De Kinemoto weet haar spelenderwijs in beweging te krijgen. Zo ontwikkelt ze spierkracht en traint ze haar evenwicht. Resultaat is dat ze beter loopt, een betere conditie heeft en minder pijn heeft in de heupen. De lol stimuleert haar om door te gaan.”

Meer sociale interactie

Naast beweging, stimuleert de Kinemoto ook sociale interactie. Je kunt de beweegspellen namelijk met meerdere personen tegelijk spelen.  


Kenmerken

Voordelen

 1. Maakt bewegen leuk
 2. Helpt bij klachten en blessures
 3. Maakt cliënten cognitief fitter
 4. Bevordert sociaal contact

Meegeleverd

 1. 55 inch LED touchscreen
 2. 3D camera
 3. Krachtige computer
 4. Stabiele elektrische vloerlift
 5. Diverse beweegspellen

Vergelijkbare producten

Kinemoto Basis

Met de Kinemoto ben je onderdeel van een virtuele omgeving. Je ziet jezelf op het meegeleverde scherm en hebt invloed op de elementen in beeld. Dit is leuk en zet aan tot bewegen. De Kinemoto is populair onder mensen met een verstandelijke beperking.

2-Touch Professional

De 2-Touch Professional heeft een slagvast 19 inch touchscreen. Het scherm is zowel staand als vanuit een (rol)stoel te gebruiken. De 2-Touch zorgt voor een stimulerende, prikkelende en plezierige tijdsbesteding.

Pillo spelcomputer

Pillo is een spelcomputer waarvan de games worden bestuurd met een kussen.

De BeleefTV

De BeleefTV is een interactief tafelscherm dat erg geschikt is voor ouderen en mensen met een beperking. Op een speelse manier stimuleert de beleeftafel beweging en sociale interactie. Maar bovenal is de BeleefTV een bron van plezier. Probeer hem gratis uit.

Daarom Care4More

Dankzij jarenlange ervaring in de zorg weten wij wat cliënten, bewoners en begeleiders nodig hebben. Wij staan voor:

 1. Een persoonlijke benadering
 2. Snelheid en een proactieve houding
 3. De beste producten en service
Maak kennis met ons

Vragen en antwoorden

Bekijk alle veelgestelde vragen

Uitgelichte samenwerkingen

Landal Greenparks

Landal & Care4More

Landal Greenparks wil bezoekers in een rolstoel de mogelijkheid geven om samen met een begeleider te kunnen fietsen. Een mooi streven. Care4More maakt het mogelijk.

Op de volgende parken genieten Landal-gasten van onze VeloPlus rolstoelfiets: Stroombroek in Braamt, Landgoed 't Loo in 't Loo, Coldenhove in Eerbeek, Heihaas in Putten, Port Greve in Brouwershaven, Sluftervallei op Texel en Vennenbos in Hapert.

Omroep MAX

MAX & Care4More

Stichting ‘Max Maakt Mogelijk’ benaderde Care4More voor een bijdrage aan een VeloPlus rolstoelfiets voor Henk uit Scheemda. Henk ging naar het ziekenhuis voor een knieoperatie, maar kwam daar lelijk ten val en liep een dwarslaesie op.

Aan deze nobele actie wilden we natuurlijk graag meewerken. Samen met omroepbaas Jan Slagter en zijn productieteam hebben we Henk’s wens in vervulling laten gaan. Een geweldige ervaring voor allemaal!

Wij maken gebruik van cookies op deze website. Lees ons privacybeleid.