Wij maken gebruik van cookies op deze website.

BeleefTV

Vandaag de dag zijn er geweldige activiteiten voor ouderen, mensen met dementie of een (verstandelijke) beperking. Deze pagina biedt een overzicht van de meest gebruikte activiteiten en spellen die lichaam en geest stimuleren en sociale interactie bevorderen.

Aantal BeleefTV (1)

Activiteiten voor ouderen

Lol maken en bewegen zijn essentiële onderdelen van het leven. Dat geldt voor gezonde ouderen maar ook voor ouderen met dementie. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel leuke activiteiten en spellen voor senioren. Van bewegingsactiviteiten tot puzzels en specifieke geheugentraining.

Met de huidige activiteiten voor ouderen krijgt de uitspraak ‘bejaarden in een verzorgingshuis’ een hele andere lading. De activiteiten voor ouderen, dementerenden en gehandicapten hebben de laatste jaren een enorme vlucht genomen. Vooral dankzij de - vaak verguisde - digitalisering en het internet.

Spelletjes voor ouderen en mensen met een beperking

De digitale toepassingen van tegenwoordig maken de mogelijkheden om cognitief, creatief, fysiek en sociaal bezig te zijn enorm. En enorm leuk. Zo kun je nu - ook als oudere - letterlijk de buitenwereld in je huiskamer halen en middels visuele, interactieve spelvormen herinneringen van vroeger ophalen (reminiscentie activiteiten). De BeleefTV is daar een mooi voorbeeld van. Dit grote interactieve scherm is een echte tafel waaraan je met meerdere mensen kunt zitten. Bejaarden ervaren dit als erg gezellig. Zeker als ze ontdekken dat ze samen leuke spelletjes en puzzels kunnen spelen op diezelfde tafel! Niet toevallig is de BeleefTV in menig verzorgingshuis te vinden.

De beleeftafel is robuust, vochtbestendig (dus koffie drinken kan) en de software biedt een breed pakket aan spellen voor ouderen, maar ook voor verstandelijk gehandicapten en dementerenden. Met minimale begeleiding kunnen senioren, gehandicapten en mensen met dementie gebruik maken van uiteenlopende geheugenspelletjes en interactieve spellen die gebruik maken van foto’s, video’s en muziek.

En de software? Die kan regelmatig gratis worden geüpdatet. Hiermee krijgen gebruikers beschikking over nieuwe spelletjes en puzzels. Voor een aantal doelgroepen is er een speciaal menu. Zo is er voor mensen met een beperking het ‘smile menu’, welke activiteiten voor verstandelijk gehandicapten van verschillende niveaus bundelt. Erg handig. Voor gebruikers met (zware) dementie of een ernstige verstandelijke beperking is er het ‘tover menu’. Hierin zitten 11 laagdrempelige spellen die de fijne motoriek stimuleren.  

Bewegen met een beperking

Wel eens van de Qbi? Het zijn digitale hulpmiddelen die ontzettend mooie en veelzijdige activiteiten voor verstandelijk gehandicapten mogelijk maken. Met de QBI bewegingsstimulator breng je met je lichaam een echte bal in beweging, zonder deze aan te raken. Een fascinerend leuke activiteit die ook door revalidanten wordt gebruikt.

Muziekactiviteiten voor ouderen, met en zonder dementie

Bijna ieder mens houdt van muziek, ongeacht de leeftijd. En ongeacht of je geestelijk gezond bent of bijvoorbeeld dementie hebt. De eerder genoemde BeleefTV biedt diverse muziekactiviteiten die erg leuk zijn voor ouderen, met en zonder dementie. De muziekactiviteiten stimuleren lichaam en geest en zijn vaak een feest der herkenning, ook voor dementerenden. Muziekactiviteiten zijn bovendien een sociale aangelegenheid; samen zingen is leuk en schept een band. 

Meer weten? Bel of mail ons gerust, of kom langs in onze showroom.

Bekijk onze nieuwe Productgids

In één document alle producten weergegeven. Handig en snel te bekijken. Download dus snel de brochure.

Daarom Care4More

Dankzij jarenlange ervaring in de zorg weten wij wat cliënten, bewoners en begeleiders nodig hebben. 

  1. Wij gaan voor kwaliteit en service
  2. We verbeteren continu
  3. We houden van persoonlijke benadering
  4. We staan voor langdurige relaties
  5. We zijn snel en proactief
Maak kennis met ons

Vragen en antwoorden

Bekijk alle veelgestelde vragen